Askeri araç içinde 'sır' kurşunla öldü

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Mart 2010 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sırrıberk ARSLAN

Er Serhat Yıldız'ın ailesine "Araç içinde kaza kurşunuyla öldü" haberi geldi. Başka bir şey bilmeyen baba Yıldız, "Mezarı başında söz verdim. İşin peşini bırakmayacağım" dedi

Gaziantep'te askerlik yapan Serhat Yıldız, 19 Şubat'ta gittiği bir görevden dönerken kimin silahından çıktığı henüz belli olmayan bir kurşunla jandarma aracı içinde vuruldu. İstanbul'da yaşayan ailesi, yetkililerin "kaza sonucu öldü" dediğini öne sürdü. Acılı baba Ali Rıza Yıldız, "Oğluma mezarı başında söz verdim, gerçek ortaya çıkana kadar gözyaşı dökmeyeceğim. İşin peşini bırakmayacağım" dedi. Ali Rıza ve Sevim Yıldız'ın üç çocuğundan en büyüğü olan kaporta ustası Serhat (21), vatani görevini jandarma er olarak Gaziantep'te yapıyordu. 19 Şubat'ta bir uzman çavuş ve 3 erle birlikte jandarma aracıyla Şehitkamil ilçesinden Hayratlı Jandarma Karakolu'na dönerken kurşunla vuruldu. Karakola 6 kilometre mesafede yaşanan olayda ağır yaralanan asker Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak kurtarılamadı. Serhat Yıldız'ın ölümü hastane kayıtlarına "ateşli silahla ölüm" olarak geçti. Acı haber aynı gece aileye iletildi. Ambulans eşliğinde eve giden binbaşı kapıyı açan babaya "Oğlunuzu bir kaza sonrası kaybettik. Başınız sağ olsun" dedi. Şoke olan baba Ali Rıza Yıldız, oğlunun cenazesini memleketi Sivas'ın İmranlı ilçesinde askeri yetkililerin de katıldığı törenle toprağa verdi.

'GEREKİRSE MEZARI AÇILSIN'

Baba Yıldız, Gaziantep'e gittiğini, İl Alay Komutanı ve Serhat'ın görev yaptığı ilçe jandarma komutanının yanı sıra binbaşı rütbesindeki bir askeri savcıyla görüştüğünü belirtti. Yıldız, şöyle konuştu: "Kazayla ilgili açıklama yapmadılar. Olay sırasında araçta olan uzman çavuşla görüşmek istedim. 'Şimdi burada yok. Görevde ne zaman geleceği belli olmaz' dediler. 'Kurşunun hangi silahtan çıktığı henüz belli değil. Soruşturmanın sonunda size bilgi verilecek' dediler. Mezarı başında Serhatıma söz verdim. 'Gerçek ortaya çıkana kadar tek damla gözyaşı dökmeyeceğim' dedim. Gerekirse mezar açılıp, otopsi yapılsın. Kurşunun nereden geldiğini öğreninceye kadar mücadele vereceğim. Bu işin peşini bırakmayacağım. Oğlum yanlışa, adaletsizliğe eyvallah demeyen, yaşam dolu bir gençti."

OTOPSİ RAPORU BEKLİYORLAR

Serhat Yıldız, sigara kaçakçılarını mahkemeye götürdükten sonra jandarma aracıyla görev yaptığı karakola dönerken araç içinde vuruldu. Kendilerine ölüm raporu verilmediğini, yetkililerin "kaza" dediğini söyleyen aile şimdi otopsi sonucunu bekliyor. Avukat tutan aile ardından dava açacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber